На 27 февруари 2018г. галерия Етюд“ представи изложба Визуална еклектика,

...
 На 27 февруари 2018г. галерия Етюд“ представи изложба Визуална еклектика,
Коментари Харесай

СВЕТОЗАР КОЛЕВ-ПИТКИН: ДРАСКАШ, ДРЪНКАШ И УМИРАШ!

 На 27 февруари 2018г. изложба „ Етюд “ показа галерия „ Визуална еклектика, музикално единение “. Експозицията събра творбите на Добрин Атанасов, Светозар Колев-Питкин и Спартак Константинов. Тримата са професионални художници, само че пристрастеността към музиката ги събира в група „ Мискините “. На 27 февруари за първи път създателите взеха решение да се покажат дружно с галерия, която демонстрира техните разнообразни художествени особености.


Светозар Колев- Питкин описа за „ орисията “ на своя живот- изкуството. И за  търсенето на естетика сред звуците и цветовете.  ,,Изобразително и музикалното изкуство за мен са едно и също, просто изразните средства са разнообразни “, съобщи без съмнение художникът пред sofiapress. ,,Ти рисуваш с тонове и в двата случая. Търсиш  естетика сред цветовете и сред формите “, продължи той.

Питкин твори най-вече в живопис и сюрреалистична рисунка. Не се срами да признае, че рисува класическа живопис, тъй като тя постоянно се е продавала добре на пазара на изкуството. Най-силно наслаждение обаче изпитва при изобразяване на сюрреалистични картини. И това проличава, тъй като те в действителност внушават, че простите предмети към нас могат да бъдат освен това. Точно както при Салвадор Дали.

Драскаш, дрънкаш и умираш

Питкин назовава картините си  драсканици...
Прочетете цялата обява на: Sofiapress.com

Виж всички публикации от Мариела Петкова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР